Помощ2020-08-06T16:50:57+03:00

Отговор на Всички Въпроси

За още по-вдъхновяващо преживяване.

ПОЛЕЗНО

Интерактивните технологии в клас

Очаквайте скоро полезни и обучителни статии, свързани с

ПОЛЕЗНО
ПОЛЕЗНО

Технологията и по-добрият учебен процес

Очаквайте скоро полезни и обучителни статии, свързани с

Често Задавани Въпроси

Открийте отговорите на всички най-често задавани въпроси. Ако все пак не успеете да откриете своя отговор, можете да ни зададете въпроса директно чрез контактната форма.

Обмисляме нови интерактивни дисплеи за нашето училище. Защо трябва да разглеждаме серията ActivPanel Elements от Promethean?2020-06-15T17:20:16+03:00

Повече от 20 години Promethean се посвещава на образованието. Те представиха първата в света интерактивна бяла дъска за класната стая, а серията ActivPanel Elements продължава традицията им в разработването на целенасочено проектирани продукти, създадени от учители за учители. Интерактивните дисплеи от серията ActivPanel Elements са разработени специално за класната стая и са базирани на обширни потребителски проучвания, за да осигурят лесната употреба за учители, ученици и ИТ администратори.

В миналото сме използвали интерактивни дъски за нашите класни стаи. Има ли скъпи проектори или крушки, които трябва да се поддържат или заменят?2020-06-15T17:20:15+03:00

По-старите поколения интерактивни дъски за класни стаи разчитат на технология базирана на проектори. Тези системи имат периодична нужда от поддръжка, за да се заменят крушки, филтри и дори самият проектор. Днешните интерактивни дисплеи за са базирани на LED технология, която им гарантира много по-дълъг живот и са практически без нужда от периодична техническа поддръжка.

Каква операционна система използва интерактивният дисплей от серията Elements?2020-06-15T17:20:15+03:00

Серията ActivPanel Elements използва персонализирана версия на операционната система Android 8, която осигурява по-високо ниво на скорост, надеждност и сигурност. Той позволява дистанционни актуализации, които спестяват време и осигуряват отворена, разширена интерактивна платформа и лесна интеграция във всяка училищна технологична среда.

Има ли интерактивен софтуер за бяла дъска, който е предварително инсталиран в серията ActivPanel Elements?2020-06-15T17:20:15+03:00

Създадено специално за образование, разработеното от Promethean приложение “Бяла дъска” е включено в серията ActivPanel Elements. Интуитивното приложение “Бяла дъска” съчетава най-добрите интерактивни преживявания за писане и рисуване на дисплей, заедно с лесна за използване платформа, така че учителите да могат да започнат незабавно, без да се изисква обучение.

Какви други разработени от Promethean приложения са включени?2020-06-15T17:20:15+03:00

В допълнение към интерактивното приложение “Бяла дъска”, с интерактивния дисплей от серията ActivPanel Elements са включени различни приложения на Promethean Classroom Essential. Приложението Annotate позволява на учителите да пишат върху всяко съдържание по всяко време, независимо от източника. Учителите могат също така да използват приложението Screen Capture, за да заснемат изображение, да го изрежат и импортират директно в приложението “Бяла дъска”. Приложението ScreenShare предоставя възможност за сътрудничество от всяка точка в класната стая чрез сподляне на до четири устройства към серията ActivPanel Elements наведнъж. Персонализираните приложения Spinner и Timer добавят вълнение към всички занимания с интерактивните дисплеи в класната стая.

Необходимо ли е учителите да свързват компютрите си, за да използват интерактивния дисплей от серията ActivPanel Elements?2020-06-15T17:20:14+03:00

Учителите имат възможност да свързват компютрите си с дисплея, но свързването не е необходимо за използването на интерактивния панел. Серията ActivPanel Elements е предварително заредена с приложения за класната стая. Освен това, учителите имат достъп и до други образователни приложения от магазина на Promethean. Серията ActivPanel Elements може да се използва за предоставяне на уроци чрез всички предварително заредени образователни инструменти, просто като се включи захранващият кабел.

Могат ли учениците да споделят екраните на устройствата си върху интерактивния дисплей от серията ActivPanel Elements?2020-06-15T17:20:14+03:00

Контролираното споделяне с много устройства позволява на учителите да се движат свободно и да преподават от всяка точка в класната стая. По време на урок учителят може да взаимодейства със споделените екрани директно от ActivPanel, увеличавайки ангажираността и участието на своите ученици.

Могат ли да се изтеглят допълнителни приложения на интерактивния дисплей от серията ActivPanel Elements?2020-06-15T17:20:13+03:00

Безплатните учебни ресурси в новия Promethean Store улеснява учителите да откриват и инсталират широк спектър от приложения на трети страни за Android директно върху Интерактивния дисплей от серията ActivPanel Elements. Освен това, допълнителните устройства като Promethean Chromebox и ActivConnect могат по желание да бъдат закупени и свързани с интерактивния дисплей. Тези устройства могат да се използват за достъп и изтегляне на приложения за Android от магазина на Google Play.

Включва ли серията ActivPanel Elements образователен софтуер?2020-06-15T17:20:13+03:00

В допълнение към приложенията, доставени с ActivPanel, всички модели от серията Elements включват един потребителски лиценз за ActivInspire Professional Edition. Toй е създаден специално за използване с интерактивни дисплеи в класната стая. ActivInspire е софтуер за създаване и преподаване на уроци и е изтеглен от учители над 2 милиона пъти. Потребителите могат също така да създават безплатни потребителски профили в ClassFlow – облачно-базираният софтуера за създаване и предоставяне на уроци, който има над 3 милиона регистрирани потребители.

Необходима ли е интернет връзка, за да се използва интерактивният дисплей от серията ActivPanel Elements?2020-06-15T17:20:12+03:00

Интернет връзка не се изисква за използване на интерактивните дисплеи, но единственото предварително инсталирано приложение, което не може да функциониира без интернет, е уеб браузърът.

Моето училище работи в рамките на екосистемата на Microsoft. Това има ли как да се случи със серията ActivPanel Elements?2020-06-15T17:20:12+03:00

Promethean предлага набор от интелигентни и гъвкави компютърни възможности, така че училищата да могат да избират интерактивната дисплейна операционна система, която работи най-добре за тяхната ИТ среда. Promethean OPS-M е незадължителен изчислителен модул на Windows®, който създава многофункционално преживяване на Windows в голям размер.

Доверието към Promethean в числа

Разпространението на интерактивните решения на Promethean по света

0+
Учители и ученици по света
0+
Училища и други институции
0+
Държави

Всяка новост директно във вашата входяща кутия

Добавете мейл адреса си и се абонирайте, за да бъдете информирани.

Go to Top